3 декември 2023 г.

Има време за всичко

С тези думи започва известната на всички глава три в Еклесиаст, една от най-мъдрите глави в Стария завет.

Всичко си има време, време има за всяка работа под небето... И започва едно изброяване. Тези думи доста ме впечатлиха като малък, по-точно ме впечатлиха с това, че човекът твърди, че за всичко има време. Как така ще има време за всичко - има толкова много неща да се свършат и направят на тази земя. Как така ще има време за всичко ? Човекът сигурно нещо се е объркал или просто се опитва да ни даде успокоение или е живял някъде някакъв живот различен от нашия

Днес от висотата на моите 48 години, мога да потвърдя, че Еклесиаст е прав. Нито се е объркал, нито е живял някакъв живот някъде другаде, просто наистина за да се увериш лично, за да достигнеш ти самият до тази истина си трябва време. И виждаш, че е така - за всяко нещо си има време и човешкият живот е достатъчен, за да изпиташ и да преминеш пред всичко.

Изводът, който остава е казан почти директно и в самия Еклесиаст - просто трябва да се насладиш и да се радваш на всичко в живота. И да не се притесняваш, че няма време за това или за онова... Има време за всичко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар