20 януари 2023 г.

В еврейския хостел в Лима

     В момента съм в хостел Париуана, в Лима, е квартал Мирафлорес. Доста централно и удобно място, срещу парк Кенеди. Единична стая струва 50 долара обща стая с шест човека, както съм аз, 17 долара. Това не значи, че в стаята винаги има шест човека, вчера например спах самичък. 



    Попаднах в този хостел доведен от две еврейски момичета, много симпатични. Ама те евреи къде могат да те доведат освен при други евреи. В стаята заварих две момчета от Израел и когато те си тръгнаха дойдоха още три. Тия вторите трима доста ме поизмъчиха. Единият се казваше Ори и само той говореше английските, другите двама май и не говореха. От една страна много възпитани момчета, изглежда в Израел яко ги стягат. Обаче тук се държаха като отвързани. И държаха и мен да ме включат в групата. 




- Андрей, айде с нас на дискотека и после в клуба! 

- Андрей, айде с нас да караме бъгита и да се спускаме по пясъка с бордове, в Хуакачина!

- Андрей, айде с нас на казино! - и това става в два-три часа през нощта.

- Андрей айде с нас да се татуираме. 

    Малко ми досадиха, признавам, а и две вечери не можах да спя добре заради тях. Пълни консуматори, дошли само да се забавляват. Но от друга страна някак си възпитани бяха, та се получаваше едно противоречие. И трябва да кажа, че и доста приличат на нас българите, по много неща.


    Е, разбира се в хостела повечето хора са от другаде, но израелците са доста. Днеска даже срещнах на стълбите трима с шапчици. И единия ме погледна и пита - "Ти от Израел ли си?" Казвам аз, че си приличаме...

    Иначе хостелът е съвсем класически, бих казал. Седят младежите по столове, маси и дивани, стоят, лежат, пият бира, гледат телефоните, компютрите, четат. Почти по всяко време мирише на трева, отнякъде. Обаче играят и тенис на маса и джаги.

    Ама аз ще трябва да се изнасям скоро, с толкова евреи наоколо. Да не ме хванат накрая евреите, да ме обрежат... щото от дума на дума натам върви работата. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар