17 юни 2023 г.

Обръщение към психодесните

 Ще ги познаете сравнително лесно. На профилната си снимка в социалните мрежи имат украинското знаме, или просто цветовете жълто и синьо. Синьото във флага на Украйна символизира небето, а жълтото безкрайните житни полета. Това красиво знаме на Украйна за съжаление все повече се превръща в символ на диверсия, корупция и налагане на фашизъм. И българските психодесни особено активно допринасят за това.

    Освен със знамето на Украйна, на профилната снимка, психодесните се отличават и с твърдата си увереност, че са открили изконния враг на мира и човечеството и това е Русия. Русия - империята на злото и на фашистския путиновски режим. Благородно завиждам на хора, които са открили абсолютната истина в този живот и са твърдо убедени кой е крив и кой е прав, готови да съдят останалите, който не са съгласни с тях, а именно такива хора са психодесните.

    Друго, което впечатлява в тях е бруталният им език и отношение към всички, които не споделят тяхното мнение. Тези хора, претендиращи за интелигентност, с европейски възгледи и възпитание, произхождащи в голям процент от нашата столица София и от нейния център, започват да псуват каруцарски и да използват прекалено вулгарен език по отношение на всеки, който оспорва тяхното мнение и се опитва да даде някакви, дори и разумни доводи и аргументи. Контрастът между претенцията за интелигентност на тези хора, с европейско мислене и вулгарните им нападки и коментари е действително шокиращ, поне първоначално.

    Да приемем, че има и хора в обратния смисъл, на това, за което говоря, но моето обръщение е именно към психодесните, защото те усилено в момент ни водят към война. С някаква инфантилна радост говорят за всичко, което се случва по фронта в Украйна и най-вече за бойните действия, без да осъзнават, че там умират стотици хиляди хора, а други стотици хиляди остават осакатени и с травми за цял живот. Но вместо да говорят как по най- бързия начин да бъде прекратено всичко това, това безумие, тази касапница, психодесните са твърдо уверени, че войната трябва да продължи до пълния крах на Русия и окончателната победа за Украйна.

    Обръщението ми към тези хора е следното –

    Приятели, претендиращи за интелигентност, няма лоши руснаци, няма лоши американци, няма лоши българи, няма лоши украинци. Навсякъде хората са едни и същи. Има лоши политически и нездрави икономически интереси. Моля, не използвайте вашата енергия, за да защитавате именно тези лоши и нездрави интереси, както се вижда вече отвсякъде и по всичко, в продължаващата година и половина война или военна операция в Украйна. Не тласкайте България към война, с вашите безразсъдни действия и слова. Не съм адвокат на Русия, но няма абсолютно невинна държава, нападната от някой, както няма и абсолютно виновен агресор, който напада някой просто така.

    Ако не ви харесва патриотизмът на копейките, както вие ги наричате или на някой други, покажете вие какво разбирате под истински патриотизъм и какъв трябва да е той според вашите представи. Но нека това не е свързано с даване на оръжия и пряко участие във война, моля. България е мирна държава и винаги е била такава, а и като интелигентни хора трябва да сте чували, че и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война.

    Никой не одобрява Русия да се меси в делата на Запада, включително и в България, но и никой не иска Запада да се меси в делата на Русия. Защото видяхме до какво доведе това. Нека всеки да живее според собствените традиции и правила. Защото въпреки че моралните и социалните правила си приличат навсякъде по света, те се и различават в някаква степен. Затова и в крайна сметка имаме различни държави, различни култури и т.н. Нека да не забравяме това и да не искаме задължително и навсякъде да наложим нашите представи за света защото именно това е началото на диктатурата и фашизма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар