30 ноември 2014 г.

Американските паркове - Атланта

Какво е паркът?
Паркът е гора, в която събират клоните и метат листата. Ако не сте чували подобно определение за парк, не се учудвайте, аз съм го измислил...
Град Атланта е гордостта на американския юг. Най-важният център на южните щати. Който е чел прекрастния роман "Отнесени от вихъра" знае това.
Действително и днес Атланта със своите модерни небостъргачи, сгради с южен облик от началото на 20 век, безкрайно дългата "Прасковена улица", сградата на CNN, аквариума, Пиемонт парк и другите забележителности е един град-красавица. Въпреки тримилионното си население, в градът се чувства една южняшка задушевност, която липсва в северните щати.
В центъра на града има няколко по малки парка, сред които впечатляващият Олимпик парк. Той разбира се не е класически парк, а едно модерно подредено пространство в центъра на града.
Класическият голям парк е Piedmont park, който се намира по нагоре в Midtown. Имах време за една кратка разходка, но не можах да го обиколя целия. Снимката, която прилагам, не е с високо качество, но дава бегла представа за този парк, който припомня романтичните времена на 19 век.












Няма коментари:

Публикуване на коментар