19 май 2023 г.

Един от нас е дявол

    "Един от най-големите грехове на дявола е грехът на обвинението. Грехът на обвинението на Божиите слуги е едно от най-разрушителните действия на демоните. Докато не се сблъскате с неверни обвинения, няма да разберете колко разконцентриращи, разрушителни и деструктивни са обвиненията.

    Дяволът беше изхвърлен от небето поради този свой грях! Сатаната вдъхнови безброй хора да последват примера му и да ходят в греха на обвинението. Много хора ходят в греха на сатана, като се подвизават в служение на обвинение. Такива хора са живи дяволи за вас! Дори обвинителят да е вашият помощник пастир, журналист или вашата съпруга, този човек е дяволът за вас! Такива обвиняващи хора заслужават да бъдат пренебрегнати, изхвърлени и отдалечени от вас завинаги. това е единственият лек, който заслужава един обвинител и който самият дявол заслужава! Точно така се отнесе Бог със сатаната на небето! Той беше изхвърлен!

    Когато се занимавате с обвинения, вие се занимавате със самия сатана. Сатана е главният обвинител. Когато позволите на обвинителите да действат свободно в живота ви, вие позволявате на дявола да се чувства свободен във вашето служение. Голяма грешка ще допуснете, ако позволите на някого да ви обвинява постоянно. Смъмрете дявола, като заглушите обвинителите и обвиненията!

   "Обвинител на братята" е титла, дадена на сатана. Трябва да внимавате със съпругата, която непрекъснато обвинява съпруга си. Трябва да внимавате със съпруга, който непрекъснато обвинява съпругата си. Такива хора имат в себе си дяволи!

    Такива хора са живи дяволи! Важното е да разберете как действат обвиненията. Обвиненията не се насочват към хората, защото са зли. Обвиненията са насочени към хората, защото дяволът е в действие!

    Внимавайте за последиците от обвиненията! Обвиненията водят до разделение и объркване. Когато има обвинения, всички стават подозрителни към другите и никой вече не е сигурен кой е добър и кой е зъл. Това води до объркване и разделение. Тъй като в много обвинения има някаква форма на истина, никой не е сигурен в това, кое е вярно и кое е лъжа.

    Ето защо една църква, едно семейство, една политическа партия, една нация може да бъде напълно разрушена от присъствието и на един обвинител. Обвинителят в един брак унищожава щастието и единството между съпрузите. Поради непрекъснати обвинения от страна на единия партньор, двойките, които в началото са били единни, в един момент се разпадат, а са принудени да продължат да съжителстват".

 


Из "Един от вас е дявол" от Даг Хюърт-Милс



Няма коментари:

Публикуване на коментар