5 февруари 2011 г.

Блогът andorey

Най-логично е да започна с отговор на въпроса, защо и аз започвам да пиша в интернет пространството, след като вече съществуват стотици блогове на български език?
Действително, не бих се захванал с това начинание, ако сред всичките тези блогове имаше достатъчно количество такива, които да привличат и задържат вниманието (в случая моето). Без да обиждам никой, но пишещите братя българи, сякаш не могат да се откъснат от няколко основни теми. Сякаш остават затворени в едни и същи теми, без да могат да погледнат от височината на една безпристрастна (европейска) позиция. Блоговете изобилстват от сюжети като например - а ) За всичко са виновни политиците, б) За всичко са виновни циганите, в) За всичко е виновен световният еврейски заговор. Подобни теми дори не бих могъл и да коментирам.
Разбира се, съществуват и блогове, в които се говори за пътешествия, техника, здравословен начин на живот, разказват се весели или носталгични истории, разказват се притчи и т.н. Само че в повечето случаи и тези блогове си остават затворени все в границите на едни и същи теми, макар и с по-интересно и качествено съдържание. Така или иначе, не успях да открия обществено ангажиран блог, който да ми донесе нужната информация и удовлетворение.
При представянето на темите в моя блог, взимам под внимание и още някои важни неща. Мисля че днес в България, има едно пресищане от негативизъм и от търсене на сензационност, които две неща ги поставям в една категория, и които в крайна сметка са доста изтощителни и неплодотворни. Ако не чувствах действителната нужда от едно позитивно и градивно отношение към живота сигурно нямаш и да предприема стъпката към създаването на блог.
Смятам че животът ни може да бъде интересен и без информацията тип „клюка” и „сензация”. Смятам че може да се забавляваме и без наличието на „чалга” в обществения живот, политиката и особено в науката. Нека да оставим „чалгата” във фолк клубовете. Ако и вие смятате така, това е вашият блог.

1 коментар: