7 февруари 2014 г.

Прощално слово на пастор Петровски и пастор Рангеловски от Национален филипополски християнски център „Жътва”

Братя и сестри от Националния филипополски християнски център и целия негов тракийски диоцез.
Дойде време, братя и сестри, да се сбогуваме с вас и да ви съобщим, че Жътвата свърши. Тя свърши за нас, братя и сестри, но не и за вас. Вие продължавайте да орете, да сеете, и да се надявате. Ние отиваме с вашите пари, в нашите нови жилища (в Новия свят). А когато пак дойде време за Жътва, ние отново ще дойдем и ще ожънем посятото от вас.
Помислихте си братя и сестри, че сте станали големи бизнесмени? Че лесно ще натрупате милиони грошове за нула време? Но вие братя не сте разбрали правилно нашето послание. Понеже бизнесмените сме ние, а балъците сте вие. Балъци, както казват хората в този край, понеже захапахте лъскава кукичка и повярвахте, братя и сестри, че лесно се печелят пари. Че лесно се печелят пари, без да се работи. Но ето ние работим и работихме сред вас с години и дойде време за почивка.
Почивка за нас братя, не за вас. Вие работете и мислете. Мислете за ближния, комуто обещавахте бърза и лесна печалба. Мислете за роднини и приятели, които убеждавахте, че без труд се печели. Мислете за мрежовия бизнес и за мултилевъл маркетинга. Мислете също за древните фараони и за това, как са построили още по-древните пирамиди. Спомняйте си понякога и за нас и ни споменавайте в молитвите си.
Довиждане братя и сестри, до следващата Жътва!



Няма коментари:

Публикуване на коментар