26 декември 2013 г.

Съветът на Лейди Би

Лейди Би е една моя позната от Пловдив, с която си говорим на различни интересни теми.
Един от най-ценните съвети по отношение на жените съм чувал от нея. Той е свързан с разяснение на народната мъдрост "Любовта на мъжете минава през стомаха", като втората част гласи, "А любовта на жените минава през ушите."
Не бях чувал тази втора част от народната поговорка, но я разтълкувах в смисъл, че жените обичат да слушат приятни слова и т.н.
"Не е само това", обясни ми Лейди Би. "Жените искат да им обясняваш всичко, всички свързано с твоите действия и планове. За теб или за друг мъж, те могат да изглеждат ясни, но за една жена не са. На жените трябва всичко да се обяснявя подробно и така се печели тяхното разбиране и доверие."
Разбрах и добре запомних този съвет и мисля, че го прилагах успешно. Ние мъжете често изпускаме да споделяме различни подробности със жените, които на нас ни изглеждат ясни и очевидни, но за жените изглежда не са. И действително в момента, в които спреш да обясняваш нещата достатъчно подробно на една жена и започваш да губиш нейното доверие.
Само че, ще кажа също, че никой не може да каже къде е границата. Колкото и да обясняваш на една жена, може да бъдеш упрекнат, че не си обяснявал достатъчно. И така е по отношение на всичко свързано с жените. В тази връзка ще дам следния пример.
Преди години едно момиче много държеше да й кажа, че я обичам. А както е известно мъжете в България трудно казват обичам те. Е накрая на поредния й въпрос "Обичаш ли ме?, не отговорих с обичайното мълчание, а отговорих с "Обичам те!" Казах го от все сърце, както и исках да стане. И познайте какво последва... Последва въпросът : "Ама много ли ме обичаш?"

Няма коментари:

Публикуване на коментар