29 март 2013 г.

Моята политическа кариера

Е, веднага бързам да уточня, че не става въпрос за истинска политическа кариера, а по скоро за моята гражданска ангажираност с политическите процеси през последните 22-23 години. Винаги съм бил обществено ангажиран, още от малък... Така се развиваха събитията в нашата родина и ние ги следвахме или ги оглавявахме, когато е необходимо.



Много млад седесар 1990 година


Нашето поколение и по-големите от мен помнят тези романтични години. Които бяха поне няколко, до идването на власт отново на БСП през 1994 г. Чак до 2000 година тук в Пловдив си гласувахме за сините кандидати, т.е. тези излъчени от СДС. Пловдив беше станал известен като "синята крепост". За съжаление десните избиратели бяхме предадени от нашите лидери и от вътрешнопартийните борби. Като най-пагубно за синята идея отчитам не друго, а това, че не бяха допуснати нови лица и кадри в синята коалиция. Просто се срамувам от някой бивши сини лидери, които и днес продължават да се явяват на избори, 23 години по-късно...
През 2001 "синята крепост" Пловдив за една нощ пожълтя, както писаха вестниците... Във връзка с появата на НДСВ.
Аз започнах работа в Родопите през 2002 година, но продължавах да следя събитията. За да променим създалото се статукво в държавата, през 2005 като "удавник за сламка" се хванах и реших да помогна на новосформиралата се партия Атака. Даже станах водач на листата за град Кърджали и бях трети в листата в Смолян.


Интервю във вестник Нов Живот 2005 година, град Кърджали


Както и очаквах от партия Атака не бяха достатъчно конструктивни и градивно настроени. А това беше и е едниственото, от което се нуждаеше нашата държава.
На местните избори през 2007 и през 2011 поради това че имах приятели, които подкрепяха Зелената партия се включих в тяхна подкрепа. Зелените винаги са ме притеснявали за това, че стоят в център-ляво. Аз по природа съм десен и по ляво от центъра не отивам. Все пак в Зелената партия през последните години настъпиха някои промени, които ми се струват положителни и можем да ги определим и като десни.



На пресконференция след местните избори 2011 в Пловдив

Тази година 2013 се очертава да бъда водач на листата на Зелената партия за град Пловдив, 16-МИР от изборите за Народно събрание. Нямам какво да крия в политическата си биография, за разлика от повечето професионални политици. Винаги съм се стремял да помогна с нещо на България, а не на дадена партия. Въпреки целия интензивен преход от 23 години, с учудване установявам, че все още имам сили за политическа и обществена дейност, за активна гражданска позиция.






1 коментар:

  1. Няма да съм водач на листата, понеже Зелената партия беше регистрирана в ЦИК, но след пълна проверка на събраните подписи заличена от регистрация.

    ОтговорИзтриване