12 февруари 2013 г.

По повод новия брой на вестник Демокрация

В средата на януари тази година отново започна да излиза вестник Демокрация. Този път като седмичник. Видях брой трети на новото издание миналия четвъртък и си го купих. Вестникът беше качествено списан, с интересни статии, но по важният ефект за мен беше друг. Върнах се отново назад във времето през 1990 година, и първите вълнения от новото време, което беше настъпило. Спомням си едни опашки пред РЕП-а на Окръжна болница, когато ние като ученицици в подготвителен клас, също се редихме на опашка, в голямото междучасие, за да си купим новия брой на вестника. Ех, спомени ... И как изминаха 23 години оттогава!
Въпреки че бяхме петнадесетгодишни тогава бяхме вече съзнателни хора, радвахме се, вълнувахме се и съпреживявахме всичко онова, което се случваше в нашата родина. Чакахме промените и новото бъдеще на България. Оттогава до днес, аз винаги съм бил човек с дясно мислене... понякога дори с крайнодясно, но това е една друга тема, на която сега гледам с усмивка : )
Истината е, че винаги съм се борил за свобода и демокрация, за прозрачност и европейско бъдеще, със всякакви възможни средства. Продължавам и до днес, въпреки че натрупаните всякакви преживявания през годините си казват вече думата...
Изпитвам смесени чувства към това което се случи със СДС през последните двадесет години. Предполагам че и аз, като повечето десни симпатизанти се чувстваме в известна степен предадени, от това което се случи с дясното пространство през тези две десетилетия. Толкова градивна енергия отиде на вятъра... Или може би не е отишла съвсем напразно?
Така или иначе смятам да си купя и новия четвърти брой на вестник Демокрация, който ще излезе този четвъртък. Поне дори само заради спомените...

Няма коментари:

Публикуване на коментар